EN | BG
МЕНЮ
ИЗЧИСТИ
Не намирате, това което търсите? - Попитайте ни!
ЗАПИТВАНЕ

VALINOR Factory

 

ВАЛИНОР е семейна фирма, създадена през 1998 г. от дизайнера Красимир Мандаджиев.

Отначало това е по-скоро дизайнерско студио, където се изработват индивидуални поръчки по модели на К. Мандаджиев. С течение на времето интересът към мебелите, предлагани от Валинор, нараства и фирмата създава и база за серийно производство на мека мебел. Вниманието към съвършенството на детайлите във всяка мебел е ръководен принцип от самото начало на фирмата до днес.Силната страна на компанията е съчетаване на класическия начин за производство на мека мебел с непрестанния стремеж към усъвършенстване, който се проявява в търсенето на нови технологии за устойчиво производство.

1998 - 2005 година фирмата бележи непрекъснат растеж, увеличавайки гамата продукти и производствения си капацитет.

2006 година положихме основите на луксозна мебелна линия от висок клас.

През 2009 година ние бяхме избрани заедно с 40 Европейски компании от програмата  "Gateway Programme of the European Commission" да представим европейски дизайн в Япония.

2010 година разработихме принципно нова серия Зелени продукти под марката GREEN SOFAS, в които има само безвредни материали, които се продават успешно в Европа.

2011-2014 година обзаведохме хотели, големи клубове (някои с повече от 1000 места), дискотеки и барове из цяла Европа (Лондон, Берлин, Кан, Монако и т.н).

2015 година бяхме избрани за доставчик от веригата Cafom за  Habitat Design International.

2017 година спечелихме държавно финансиране и бе закупено оборудване за обработка и вакумно формоване на шперплат и бук. В следствие бяха разработени нова гама продукти.

2018 след предствянето на новите продуктите на изложението в Кьолн, Германия бе сключен договор за включване на нашите продукти в два търговски бранда на онлайн гиганта Амазон.

2019 достигнахме пълен производствен капацитет, изнасяйки мебели в цяла Европа.

2020 беше сключен договор с онлайн гиганта Wayfair, за включване на нашите продукти в техен търговски бранд.


Качеството е основен фактор за устойчивото развитие на нашата компания, която се стреми непрекъснато да подобрява предлаганите продукти и услуги и повишава доверието на своите клиенти и партьори.

27/08/2020
VALINOR model Lucas

Въздействието на цветовите решения в дизайна на дома.