EN | BG
МЕНЮ
ИЗЧИСТИ
Не намирате, това което търсите? - Попитайте ни!
ЗАПИТВАНЕ

НОВИНИ & Събития

27/08/2020


Въздействието на цветовите решения в дизайна на дома.

Цветовете са едни от основните изразни средства на нашите чувства, емоции и настроения.

Тялото и съзнанието ни реагират на определени цветови комбинации, като създават различни усещания в нас. Когато избирате цветовете за дома си е важно да помислите как искате да се чувствате когато сте в стаята. По-ярките цветове обикновено стимулират мозъка ви и ви зареждат с енергия, докато пастелните съчетания създават усещането за релакс и комфорт.

Холът е пространството вкъщи, където прекарваме най-голяма част от времето си, затова и изборът на цветове и акценти в него е от голямо значение.

 


РОЗОВ

Мекият, пастелно розов цвят може да внесе усещането за мир и спокойствие в дома ви. Цветова комбинация от нюанси на розово, лавандула и цвят праскова навяват чувство на романтика и нежност. Освен това, цветови съчетания с бледо розово разширяват визуално помещението и му придават пространство и лекота.

grey

 

 

grey grey


ЖЪЛТ

 

Цветовите комбинации с жълто-оранжево или кехлибар са изключително приветливи и приятни. Кехлибарените нюанси действат успокояващо, като топлите лъчи на слънцето. Жълтото е жизнерадостен цвят, който се комбинира с много други цветове, но най- добър ефект ще постигнете ако го съчетаете с бяло или светло кафяво. Допълнителните акценти могат да са в златисто или цвят шафран.

 

VALINOR model Lucas

 

yellow yellow

 


СИН

Синьото е класически цвят, който много хора избират, когато декорират дома си. Неслучайно синият цвят се счита за най-успокояващия цвят. Меките, неутрални тонове на синьо имат успокояваш и релаксиращ ефект и носят усещане за спокойствие и мир. Важно е допълнителните акценти в стаята да са в подобни нюанси, тъй като комбинацията с твърде ярки цветове може да внесе нежелано напрежение в пространството.

 

blue

 

блуе блуе

 

 


 

СИВ

Неутралните цветове като сиво, бяло и черно са перфектна основа за изграждане на стилен интериорен дизайн. Тези тонове се срещат най-вече в луксозните и минималистични интериори, тъй като са изключително подходящи за класически съчетания. Топлите нюанси на сивото са идеални за комбиниране със зелено, червено или жълто. Ярките акценти в комбинация със сив диван могат да трансформират вашия хол в жизнерадостно помещение и да подчертаят части от декора ви.

grey

 

 

 

grey grey

 

 


ВАЛИНОР ООД 2020. Всички права запазени.

 

 

 

 

 

 

Цветовете в дома

27/08/2020
VALINOR model Lucas

Въздействието на цветовите решения в дизайна на дома.